Родно сирене и кашкавал от магарешко мляко на изложението „Фудтех“ в Пловдив

Телешко месо от породата Блек Ангъс ще се пече на място, фермерски пазар ще съпътства изложбата

Изложбата Фудтех в ПловдивСирене и кашкавал от млякото на пасищно отглеждани магарета ще покаже фирма „Мар-Ив 2016“ на предстоящото изложение „Фудтех 2018″ в пловдивския Международен панаир. Магаретата се стопанисват в сливенското село Селиминово. Продуктът ще е безспорният хит в най-престижния форум на хранителната индстрия, който се открива заедно с „Агра“, „БиоАгра“, „Винария“, „Апи България“, „Вкусове от Италия“, „Хорека Пловдив“ и новото издание „Дибла“ за идеи и продукти за интериора на 21 февруари.

Традиционни храни, гурме деликатеси и възможности за фюжън кулинария ще представят участниците в изложбата „Фудтех 2018”.

Основната част от експозициите са на български производители. Дистрибутори ще презентират марки от Гърция, Италия, Франция, Холандия, Белгия, Испания, Германия, Норвегия, Великобритания, Австралия, Аржентина, Нова Зеландия и други страни. Така всеки ще може да подбере съставки от различни кулинарни направления, които да комбинира според фюжън модата.

Нов акцент е телешкото клас „Премиум”. То ще  зрее пред очите на клиентите в дизайнерска хладилна витрина на щанда. По време на барбекю шоу готвач ще пече на скара различни видове месо, а презентация ще разкрие особеностите на висококачественото телешко от порода Блек Ангъс, както и спецификите в неговото производство и обработка.

Тази година повече производителите на млечни продукти ще се състезават не само в асортимента, но и в гаранциите за качество. Те идват от затворения цикъл, който използват водещите имена в бранша и който позволява да се прилага стриктен контрол от фермата до магазина.

По-широко присъствие във „Фудтех” сега имат консервите, билките и подправките, био- и екохраните. Голямо е разнообразието от месни, сладкарски, захарни и тестени изделия. Изискани акценти внася гурме салонът. Фермерски пазар ще допълва вкусната палитра с яйца от пъдпъдък, сладка и сиропи от биоплодове, сушени плодове и зеленчуци, ядки, продукти от овче, биволско, козе и краве мляко, различни видове чай, хляб с квас.

При консервите вече се налага гурме линията. Посетителите ще тестват специалитети, създадена съвместно от професионални готвачи и баби, пастети от маслини, билки, чушки, патладжани, готови ястия от зеленчуци.

На „Фудтех 2018″ се откроява и биотенденцията. Няколко фирми ще демонстрират екологично чисти храни и консумативи тях.

Изложбата е разположена в Града на виното и деликатесите, където се презентират също вина и алкохолни напитки. Той е кръстопът на вкусове и наслади, присъщи на модерния стил на живот.

Съществена част от „Фудтех 2018″ представлява и панорамата на иновативни технологии, техника, материали и опаковки за хранителната промишленост. Тенденцията е при преработката на суровините да се постигат максимална чистота и запазване на типичните свойства.

Очакват се над 45 000 посетители от България и Европа.

 

Leave a Comment