Музикалната академия в Пловдив ще свири и танцува на три събития от Председателството

АМТИИАкадемията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) ще вземе основно участие в официалната програма, с която България ще представи своето изкуство и култура по време на Председателството на Съвета на Европейския съюз.

Ректорът на АМТИИ проф. академик Милчо Василев е получил писмо от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, в което се отправя покана към фолклорни състави на академията да изнесат концерти по време на три събития, свързани с Председателството: на 5 февруари по време на среща на Работната група за развитие на Болонския процес, на 20 февруари на среща на директорите, отговарящи  за политиките в областта на висшето образование и на 21 февруари на форума „Университет-Бизнес“.

„Убеден съм, че с Вашето любезно съдействие ще успеем да осигурим запомнящо се представяне на българското изкуство и култура“ – подчертава в писмото си до ректора на академията министър Вълчев.

Очаква се през март и април в рамките на Председателството състави на академията от други жанрове на музикалното и танцово изкуство също да вземат участие в концертната програма пред гостите от ЕС.

 

Leave a Comment