Езеро за развъждане на японски шарани Кои строят в Бачково

бял шаран КоиМаточно изкуствено езеро за шарани от породата Кои ще направи в землището на село Бачково „Докс пропърти“ООД. Рибите от тази порода са изключително красиви и могат да се отглеждат в добре аерирани градински водоеми. Породата Кои (Cyprinus carpio) е резултат на дългогодишна селекция в Япония, благодарение на която са създадени шарани в бяло, черно, червено, жълто, синьо и кремаво, както и комбинации между тях.

Прочети още: Червени шарани по 90 лв./кг! Вярно е! (видео)

Инвестиционното намерение на „Докс пропърти“ предвижда изкуственото езеро да е с обем от 800 куб. метра при максимална дълбочина от 2,80 м. В езерото ще се отглеждат до 40 възрастни екземпляра, които ще служат за разплод. Те ще се хранят екологично, с естествена растителност. Отглеждането ще е екстензивно и природосъобразно. Изкуственото езеро ще се пълни посредством съоръжения с чистите води от две местни реки.

Проектът на инвеститора е получил одобрението на екоинспекцията в Пловдив, както и на Басейнова дирекция. Местните жители също нямат възражения.

Съдружник във фирма „Докс пропърти“ е Кирил Донев, който управлява „Палм център“ срещу Комбината за цветни метали (КЦМ) край Асеновград.

Прочети още:  Кирил Донов докара субтропика у нас, бере мандарини в двора си

 

Leave a Comment