Идва пълна с аграрни новини и събития седмица

Агра 2017

Агра 2017

Следващата седмица, която започва на 19 февруари, ще е наситена с новини, полезна информация и събития в сферата на земеделието.

Утре в цялата страна ще бъде отбелязана 145-годишнината от трагичната смърт на Васил Левски. Много поколения са се прекланяли пред българина, който с готовност пожертва себе си за свободата на България. И не просто пожертва, но запали огъня на родолюбието и бунта в годините, когато народът бе дълбоко заспал от вековете робство, и бе с пречупен дух. Левски умря, за да запали огъня, който после се превърна в жертвена клада с Априлското въстание. А името България, погребано от времето, възкръсна в християнска Европа. Честваме Левски, защото 145 години след смъртта му не се е родил друг, чиито живот и дело да оценим по-високо от най-високото. 

На 19 февруари в Брюксел ще има заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство. Основните теми ще са аграрната политика след 2020 г. Ще има преразглеждане на стратегията на ЕС за биоикономиката.

На 20 февруари от 10:00 часа в сграда „Безистена“ срещу община Тунджа, пл. Освобождение в Ямбол ще започне срещата с фермери на експерти от земеделското министерство за разяснения по Кампания 2018 за директните плащания.

Във вторник, 20 февруари, от 10 часа в общината на град Раковски, област Пловдив, е началото на семинар за качествено мляко. Лектори от Агритоп и Бонмикс ще представят основните правила за произвеждане на повече и по-качествено мляко. Друга тема ще е контролът за здравословното състояние на животните.

На 21 февруари от 11:30 часа ще е официалното откриване на селскостопанската изложба Агра 2018 в Пловдив, която ще бъде съпътствана и от изложбите „БиоАгра“, „Винария“, „Апи България – Светът на пчелите“, „Фудтех“ и други. Още в първия ден от 13:30 ч започва в Конгресния център семинар за възможностите за финансиране на младите и на малките фермери по ПРСР.

Прочети още:  Богата конгресна програма на Агра 2018  (пълната програма в дните на Агра)

Истории на най-добрите пчелари и полезни лекции на изложението „Апи България 2018“ в Пловдив (Програма)

Също на 21 февруари в Бургас ще се проведе разяснителна среща със земеделци относно Кампания 2018 за директните плащания. Форумът започва от 13 часа в зала – Областна администрация, ул. Цар Петър № 1.

На 23 февруари във Пазарджик и в Пловдив продължава националната разяснителна Кампания 2018 г. за директните плащания. В Пазарджик тя ще се проведе 10 часа в Младежки дом, голяма зала, ул. Екзарх Йосиф № 6. В Пловдив ще започне от 14:30 часа във Военния клуб на ул. „Иван Вазов“№2.

Отново на 23 февруари в град Хисаря, х-л Хисар, област Пловдив, започва отчетно-изборното събрание на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Началният час е 10, а при липса на кворум – 11 часа.

На 24 февруари, събота, започва в Пловдив Третата национална конференция „Природното земеделие – здрави хора и жива земя“. Тя ще продължи два дни в хотел „Алианс“ на бул. „Васил Априлов“7. Първата лекция ще е „Биодинамичен календар за месец март 2018. Знаци и съзвездия“ на Димитър Стоянов от с. Бачково.

Прочети още: Конференция за природното земеделие се подготвя в Пловдив

 

Leave a Comment