Зам.-министър Лозана Василева ще открие селскостопанската изложба Агра 2018 в Пловдив

Агра 2016Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева ще открие днес селскостопанската изложба Агра 2018 и съпътстващите я изложения в Международния панаир в Пловдив. Панаирните събития ще продължат до неделя, включително. Стартът на мегафорума ще бъде даден в 11:30 часа пред палата№6.

Кметът на Пловдив Иван Тотев ще среже към обед лентата на пчеларската изложба Апи България 2018 г., която обичайно е разположена в палата №2.

В същата палата са и щандовете на няколко аграрни асоциации, сред които Асоциация Български пипер, Българска асоциация Биопродукти и Асоциацията за развъждане на породата овце Лакон.

По традиция изложбата Винария ще бъде в палата 11, а в палата 10 ще бъдат разположени фирмите, които предлагат оборудване и технологични решения за винарството и лозарството. Фирма „Томика метал“, която изработва неръждаеми съдове за вино и ги предлага чрез търговското си предприятие ТМ Инокс, също ще е в палата 10, а на щанда си ще представи и виното на винарска изба „Вила Юстина“.

Палата 6 ще приюти отново институтите и опитните станции на Селскостопанска академия. Пак там животновъдите могат да видят кози от месодайната порода Боер на фирма „Агро Юстина“. В палата №3 пък „Агритоп“ ще представи оборудване за животновъдни ферми и технологии за отглеждане на стадата.

Палата 13 ще бъде заета от чуждестранни и български компании, които предлагат за земеделието семена, торове, продукти за растителна защита, поливни системи и други.

На откритите площи дистрибуторите на земеделска техника ще експонират машините си.

Деловата програма днес:

13.30-17.30 Семинар „Възможности за подпомагане на млади фермери и малки
земеделски стопанства по ПРСР 2014-2020 чрез мярка 2 „Консултантски услуги,
услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството“
Лектори: експерти от Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ)
Място: зала България, Конгресен център; организатор: НССЗ

14.00-15.30 Дискусионен клуб „Детско и ученическо хранене. Средиземноморска
диета“
Място: зала Пресклуб, Конгресен център; организатори: Национален омбудсман,
Министерство на здравеопазването, Министерство на образованието и науката.

Деловата програма на Агра през останалите дни на панаира може да видите ТУК

Програмата на Апи България – светът на пчелите – ТУК

 

Leave a Comment