Вино, направено от семейството на Андреа Бочели, си търси дистрибутори в панаира на Пловдив

Вкусове от Италия 2018Фамилията на известния италиански певец Андреа Бочели презентира на зоната „Вкусове от Италия“  за първи път вина и кафе в палата 11 на Международния панаир в Пловдив. Марката на световноизвестния тенор, продал повече от 75 милиона плочи по света, е популярна, а нейните продукти могат да се видят в Пловдив. От 1831 година фамилия Бочели произвежда вина. На щандовете са представени изключителните колекции от просеко, бели и червени вина от Тоскана. Червените вина с марката Бочели имат аромат на бял пипер, лешници и бадеми. Просекото е с вкус на цветя и плодове, а белите с флорални аромати и с оттенък на злато. Фирмата е разработила и линия с газирани розета, като търси дистрибутори за страната.

Зоната „Вкусове от Италия“ допълва атмосферата на Града на виното и „Фудтех“ в 11 палата на панаирния комплекс. Тази година в нея се представят продукти на 30 италиански компании. На щандовете на производителите от Апенините гостите могат да дегустират широка гама от салами, сирена, кашкавали, маслини, зехтин, вино, ликьори, кафе, шам фастък, пасти, консерви и други изкушения. Сред предпочитаните продукти от посетителите на изложението е сокът от био червени портокали, отглеждани в подножието на вулкана Етна. Те са препоръчвани от експертите като силен антиоксидант и мощен стимулатор на минерали и витамини, подходящ за сърдечно-съдови заболявания и физически натоварвания.

Сред изкушенията на „Вкусове от Италия“ е традиционната италианска поркета, приготвена по древна рецепта с букет от ароматни билки. Шеф-готвач от Апенините ще е демонстрира гурме специалитети и нови рецепти.

Зоната „Вкусове от Италия“ бе открито от италианския посланик Н.Пр. д-р Стефано Балди, почетния консул на Италия д-р Джузепе Де Франческо и ректора на Университета по хранителни технологии проф. дтн инж. Кольо Динков. Партньори на 14-то издание на „Вкусове от Италия“ са Университетът по хранителни технологии и Търговско-промишлената камара в Пловдив.

 

Leave a Comment