Благотворителен търг на картини на „Вила Юстина“ събра над 4 хил. лв.

платна във Вила ЮстинаБлаготворителен търг на „Вила Юстина“ събра наскоро над 4 хил. лв. от продажбата на картини и от дарители. Платната бяха нарисувани миналото лято по време на арт пленер от международна група художници, които във винарната наричат „Милковците“. Всеки един от творците съдържа в името си сричката „мил“. Идеята за пленера е на художника поет от Лом Милко Христов. Художниците бяха гости на собственика на „Вила Юстина“ Милко Цветков, който им предостави чисто вдъхновение от природата при парк лозето на избата в полите на Родопите край село Устина.

Туристите от България и чужбина, които посещават винарната, също участват в благотворителната акция, като пускат в специална кутия сумите, с които са решили да помогнат.

Средства ще се събират до 1 март, след което те ще бъдат предоставени за лечението на Албена Матова, възпитаничка на Университета по хранителни технологии.

Винария 2018, Вила Юстина„Вила Юстина“ участва и тази година в изложбата „Винария“ в Международния панаир. Тази година избата спечели Златен медал в категорията „Младо бяло вино“ с букета от Совиньон блан и Семийон  от серията „Четирите сезона“ – „Пролет“. Награденото вино, както и другите ароматни и пивки напитки на винарната, могат да се дегустират при щанда на „ТМ Инокс“ в палата №10.

Leave a Comment