Световният пробег на мира днес е в Пловдив

Дипаваджан Ренер: Всички сме част от световното семейство Архивна снимка на Агро Пловдив от Пробега на мира през 2016 г. в Пловдив

Дипаваджан Ренер: Всички сме част от световното семейство
Архивна снимка на Агро Пловдив от Пробега на мира през 2016 г. в Пловдив

Световният пробег на мира днес ще е в Пловдив. Международен екип от десетина бегачи, заедно с българските си приятели, ще посети в 10:00 часа СУ „Цар Симеон Велики“, където ще бъдат посрещнати от ученици и учители. Маратонците ще разкажат за голямата цел на инициативата, чиито първи старт е бил преди 31 години. Вдъхновител на Пробега е духовният учител, философ и творец Шри Чинмой (1931-2007).

В 11:15 часа Пробегът ще спре в ОУ „Стоян Михайловски“, след което в 12:30 ч бегачите ще се срещнат и с възпитаниците на СУ „Любен Каравелов“. По програма в 14:30 ч факелът на мира ще освети Дървото на хармонията – сребрист смърч, посаден в парка зад трибуните на Олимпийския гребен канал през 2012 г. Там ще има кратка церемония, в която ще участва и директорът на дирекция „Спорт и младежки дейности“ в община Пловдив Петър Зехтински, заедно с ученици от Спортното училище. После групата от стотина млади спортисти ще пробяга с факела 5-те километра около канала.

Световният пробег на мира за пръв път започна мисията си за повече мир, любов и светлина на планетата от България вчера. На тържествена церемония в София кметът на столицата Йорданка Фандъкова запали факела в Баскетболната зала на Националния стадион „Васил Левски“. Организаторите връчиха отличията „Факлоносец“ на Йорданка Фандъкова, Йордан Йовчев, Теодосий Спасов и други спортисти и изявени личности.

Днес по-късно вечерта екипът на Пробега ще се завърне в София, за да се отправи на следващия ден към Перник и оттам към границата с Гърция, за да продължи шествието за мир по европейския си маршрут.

Leave a Comment