Пловдивски мотокари намериха пазар в Африка

мотокарПловдивски мотокари се върнаха на африканския пазар, съобщават от „Балканкар Рекорд“АД. Заводът е продал мотокари за Етиопия, както и ново поколение електрокари. “Сключихме договор и вече осъществихме износ на новите ни машини в Алжир. През първото полугодие на 2018 година имаме договориран експорт още за Сърбия, Румъния и Унгария” – каза изпълнителният директор на предприятието инж. Петър Петров.

Новите електрокари с товароподемност 3,5 тона, 4 тона и 5,5 тона и височина на повдигане от 6 метра са собствена разработка. Тя е направена в конструкторско-дизайнерското бюро на Рекорд АД. Пловдивските машини изпреварват конкурентите си с по-добри условия за работа на водача на електрокара – 360-градусова видимост, по-функционални лостове за управление, климатик в кабината. Част от експортните машини са предназначени за работа в екстремна среда с много високи температури. Според инж. Петър Петров все повече компании в света вкарват за работа в затворени помещения електрокари, задавайки екологични условия на труд за работниците си.

Новите електрокари имат акумулатори, работещи без зареждане 6-8 часа. Маркетинговата прогноза на компанията е, че пловдивските електрокари ще се върнат отново и на други африкански пазари заради конкуретнните си предимства – високо качество и приемлива цена.

Leave a Comment