МЗХГ организира семинар за промоционалните програми с участието на ЕК

промоция на храниМинистерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) кани кандидатите за участие в европейските промоционални програми на семинар. В него ще се включат и представители на Европейската комисия и на Изпълнителна агенция за потребителите, здравеопазването, селското стопанство и храните /CHAFEA/ На форума ще бъде представена политиката на Европейската комисия за промоционални програми на земеделски продукти за 2018 г.

Семинарът ще се състои на 20 март 2018 г. в Големия колегиум в сградата на Министерство на земеделието, храните и горите. Той ще бъде открит от зам.-министър Цветан Димитров в 9:30 ч и ще продължи до 12:00 часа. Въведение в темата за промоционалните програми ще направи Слави Кралев, директор на дирекция „Пазарни мерки и организации на производители“ в Министерство на земеделието, храните и горите. Камелия Палазова от ГД „Земеделие и развитие на селските райони“ в Европейска комисия ще запознае присъстващите с политиката на ЕК относно правилата и условията за кандидатстване за промоционални програми на земеделски продукти за 2018 г. След кафе-пауза, от 11:20 часа ще има дискусия.

От земеделското министерство поставят условие участниците да се регистрират нa електронен адрес promotion@mzh.government.bg, или на тел. +359 985 11 447, най-късно до 14 март. Нерегистрираните в посочения срок няма да могат да присъстват на форума.

Въпросите, които участниците биха искали да зададат по време на семинара, трябва предварително да се изпратят на електронен адрес promotion@mzh.government.bg най-късно до 12 март.

Семинарът ще протече на български език, уточняват от министерството.

 

Leave a Comment