Общинската мярка 7.2 е отворена частично само за улици и тротоари

Бюджетът е 97 790 000 лева, приемът ще продължи три месеца до 9 юли

ремонт на улици, мярка 7.2Стартира прием на проектни предложения по процедура „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и съоръженията и принадлежностите към тях“ от подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Условията за кандидатстване по процедурата са уредени в насоки, утвърдени от ръководителя на Управляващия орган на ПРСР. Пълният пакет документи е публикуван в Раздел „Програма за развитие на селските райони“.

Половината от бюджета за този прием по подмярка 7.2 е за улици и тротоари и е в размер на 50 милиона евро, обяви наскоро пред Националното сдружение на общините земеделският министър Румен Порожанов. Не е ясно кога ще бъдат отворени останалите 5 направления.

Прочети още: Приемът по мярка 7.2 стартира около 8 март, при 100 млн. евро бюджет половината е за улици

Общият размер на средствата, които могат да бъдат предоставени по процедурата за всички одобрени проектни предложения, възлиза на 97 790 000 лв. Процедурата ще продължи до 17:30 часа на 9 юли 2018 г. Проектните предложения се подават по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН 2020), на интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/.

Кандидатите могат да задават допълнителни въпроси и да искат разяснения във връзка с Условията за кандидатстване до 3 седмици преди крайния срок за подаване на проектни предложения. Въпросите се задават на електронната поща: rdd@mzh.government.bg.

Leave a Comment