Бойко Борисов: Срещу нас действаха по учебник на КГБ

Откъде „Атака“ има пари за собствена телевизия и скъпа техника, озадачи се бившият премиер
Владимир Путин и Бойко Борисов

Бойко Борисов подари на руския президент каракачанка през 2010 г.

„Разтворете учебниците на КГБ, на Държавна сигурност и ще видите как се правят активни мероприятия, как се манипулира общественото мнение, как се разрушава имиджът на един човек.“ това предложи по радио К2 бившият премиер Бойко Борисов, който бе събеседник днес.

„Поуката за ГЕРБ е, че трябва повече да се мисли и да се работи, и по-малко да се говори. Ако някога хората отново ни гласуват доверие за управлението, няма да се допускат отново същите кадрови, личностни и поведенчески грешки“, сигурен е той.

Бойко Борисов заяви, че не е оптимист за бъдещето на България. „Ако народът знаеше, че ДПС и „Атака“ ще са заедно и ще подкрепят кабинет на БСП, изборите нямаше да бъдат с този резултат“, предположи Бойко Борисов. 

Според него кабинетът „Орешарски“ се ползва и с мълчаливата подкрепа на Иван Костов и Меглена Кунева. „Атака“ и ДПС играят театър за пред българските избиратели, но иначе във всички свои действия се подкрепят една друга, посочи още той.

Бойко Борисов бе озадачен как и откъде „бедната и опозиционна“ партия „Атака“ има финансов ресурс да поддържа собствена телевизия, да има толкова много журналисти и скъпа техника. Според него телевизия „СКАТ“ има грях, че е наложила на времето Волен Сидеров и го е направила национален фактор. Затова телевизията трябва да се извини на зрителите си, предложи председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов помоли Пламен Орешарски да се държи като премиер на България: „Г-н Орешарски, вие сте премиер, не сте опозиция. Утре адвокатите на руската страна по делото „Белене“ ще отидат и ще кажат – ето какво каза техният премиер, значи той знае, че са виновни. Моля ви, стига сме подарявали парите на българския народ“, ядоса се Борисов. Заради АЕЦ „Белене“ и „Цанков камък“ НЕК имала близо 2,5 милиарда задължения, посочи той.

Медиите на ДПС умишлено хвалеха ГЕРБ, когато беше управляваща партия, за да създадат усещането, че има медиен контрол и че има диктатура. За радост този мит се разпадна „като къщичка от лед при слънчеви лъчи“, каза още експремиерът.

Бойко Борисов заяви категорично, че няма профил в социалната мрежа „Фейсбук“, който да призовава към бунтове. Лидерът на ГЕРБ допълни, че пресцентърът на партията не поддържа негов профил. „Десет пъти са ми правили фалшиви профили“, отсече Борисов пред К2.

Leave a Comment