ФАО ще обучава онлайн търговци на селскостопански стоки от бившите съветски републики

пшеницаОрганизацията по прехрана и земеделие ФАО към ООН ще проведе онлайн обучение на търговци сред населението на бившите съветски републики. Кандидатите могат да се регистрират до 22 април, съобщават от организацията.

Един от инструментите за изкореняването на глада, осигуряването на продоволствена сигурност и подобряване на храненето на световно равнище до 2030 г. е търговията, посочват от ФАО. По тази причина е необходимо да се разшири търговията в този регион.

При постсъветските държави има голям потенциал за увеличаване на селскостопанското производство и по-специално на зърнени култури и маслодайни семена, за участието им на световните пазари. В същото време недохранване в различни форми присъства в различна степен във всички държави от региона.

Курсът е безплатен и е част от Регионална инициатива „Развитие на търговията с агро-храни и достъп до международни пазари“. Броят на участниците е ограничен, свободните места ще бъдат разпределени според географския произход и равновесието между половете. Жените са особено добре дошли, се отбелязва в съобщението на ФАО.

При изготвянето на учебния курс ФАО е използвала широкия опит на страните-членки, които са предоставили програми за техническа помощ, консултации и обучение в областта на търговията със селскостопански продукти. Организацията вкарва в учебния план и собствените си регулаторни дейности в рамките на международни конвенции и споразумения.

 

Leave a Comment