След зърнопроизводителите и търговците на горива подготвят протест срещу законопроекта на Ревизоро

бензиностанцияНа 11 април 2018 година /сряда/ от 11:00 часа на бул. „Васил Левски“ /Карловско шосе, до портала на Лукойл/, ще се състои митинг срещу Законопроекта за административно регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. Това, според организаторите, ще доведе до рязко повишаване на цената на горивата по веригата до крайния потребител.

Инициатор на законопроекта е депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров – Ревизоро. Документът бе внесен в Народното събрание на 7 март. Срещу текстовете му веднага реагираха от Националната асоциация на зърнопроизводителите, което заедно с още 28 организации в земеделието подписаха декларация, в която поискаха фермерите да бъдат изключени от законопроекта. По-късно от НАЗ обявиха, че ще проведат национален протест на 3 април. До протестно зареждане на селскостопански машини в обществени бензиностанции не се стигна, тъй като браншът постигна договореност с премиера и с депутати земеделските производители да останат извън обхвата на законопроекта. Причината: върху горивата за аграрната дейност се осъществява достатъчно контрол по наредба Н-18.

Организатори и участници в утрешния митинга са търговци на едро и дребно на горива, собственици на бензиностанции и на транспортни фирми, превозващи горива.

На митинга ще присъстват както физически лица от Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Велинград и Хасково, така и техника – цистерни.

Leave a Comment