Биволско сирене с мед и люти чушки на фермерския фестивал на 11 април

Млечни продукти от ферма Под Балкана в с. Васил Левски - Карловско

Млечни продукти от ферма Под Балкана в с. Васил Левски – Карловско

Шеф-готвачът Милен Златев от Кулинарна академия HRC ще гостува на фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“, койтосе провежда всяка сряда пред сграната на земеделското министерство. Партньор на поредното издание на 11 април ще е и ресторант „Таланти“. Той е единственият висококласен ресторант в Източна Европа, управляван изцяло от студенти.

Шеф-готвачът и шеф-инструктор на „Таланти“ Златев е подготвил специално меню за демонстрацията от 12 до 14 часа. Майсторът ще подготви „Градина от пролетни зеленчуци с туйл от кашкавал и желе от спанак; Пъдпъдъчи яйца с балсамов хайвер, чипс от хляб и пяна от коприва; Крем от биволско прясно сирене с мед и сладко от люти чушки; Студена супа от домати и зеленчуци с чипс от магданоз; Мус от кисело мляко с мед от лавандула и карамелизирани лешници.

Посетителите на фермерския фестивал ще могат да опитат от вкуснотиите, да научат рецептите от самия шеф Златев и да си купите продуктите, за да направят тези ястия и в къщи.

Всяка сряда Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…

Запазена марка на Фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти.  Фестивалът започва в 10:30 часа и продължава до 18,30 часа.

Проектът Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в партньорство с Район „Красно село“ и с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столична община.

 

Leave a Comment