Посланикът на Холандия впечатлена от нашата винена индустрия и БГ председателството

Беа тен Тъшър и Румен ПорожановПосланикът на Кралство Нидерландия в България  Беа тен Тъшър е много впечатлена от развитието на земеделието у нас и особено от винената индустрия. Според дипломата тя е пример за модернизиране на цял бранш. Това сподели посланик Тъшър при срещата си със земеделския министър Румен Порожанов днес.

„Поздравявам Ви за успешното  Председателство на Съвета на ЕС в сектор „Земеделие“.  До този момент  г-н Порожанов и неговият екип са изключително конструктивни и успешно изграждат мостове между позициите на страните“, заяви по време на среща Беа тен Тъшър, съобщиха от пресцентъра на МЗХГ.

„През първите месеци на председателството организирахме фокусиран дебат за бъдещето на ОСП  – нашият екип работи много усилено и в края на март имахме Заключения на председателството. Успяхме да изпратим ясно послание какво да съдържа и как трябва да бъде структурирана новата ОСП. Тя трябва да бъде адекватно финансирана, защото евентуален дисбаланс може да създаде големи проблеми“, подчерта от своя страна министър Порожанов.

Посланикът на Нидерландия сподели, че приемствеността между поколенията и привличането на млади хора в сектор „Земеделие“ е един от важните приоритети в за нейната страна. Министър Порожанов заяви, че именно тази тема ще бъде сред водещите на неформалната среща на земеделските министри в София  в началото на юни.

Leave a Comment