От 18 април и всяка сряда до октомври – Фермерски пазар в Пловдив под Бунарджика

фермерски пазар КапанаОт 18 април, сряда, и до октомври месец, в Пловдив ще се провежда ежеседмичен фермерски пазар. Дългоочакваното събитие е с подкрепата на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов. Пазарът ще е разположен на централната алея в парка при хълма Бунарджика. Той ще функционира от 16 до 20 часа, съобщи Гергана Кабаиванова, организатор на проявата. Пазарът е по инициатива на кмета на „Централен“, Фондация LocalFood.bg и Slow Food.

Отначало свои продукти ще предложат 14 фермери, но през месец май броят им ще нарасне до 20, обясни организаторът. На пазара ще бъдат изложени местни фермерски, занаятчийски и етно храни. Освен обичайните производители, които предлагат фермерски млечни продукти, био зеленчуци и плодове, занаятчийски хляб с квас, планински мед, домашни сладкиши и други, към лятното издание на пазара ще се присъединят две нови стопанства за месо. Те ще предложат екологично чисти яйца, пилешко, пуешко, заешко, свинско и телешко месо.

Припомняме, че в София всяка сряда фондация „Биоселена“ провежда фермерски фестивал „От нашата ферма – с любов за вас“ пред сградата на земеделското министерство и с подкрепата на столична община. Проявите започнаха миналатаг одина, продължават и тази. Освен това общината от години е дала подслон и на други фермерски пазари, които радват столичани и гостите на града.

 

 

 

Leave a Comment