ССА и Шанхайският университет подписаха меморандум за сътрудничество

Селскостопанска академия (ССА) и Шанхайският университет „Жаo Тонг“, Китай сключиха меморандум за сътрудничество. Споразумението се подписа от заместник-председателя на Селскостопанска академия проф. д-р Мая Игнатова и заместник-ректорa на Шанхайския университет проф. Дан Ву. Церемонията се състоя по време на Българо-китайски форум за развитие на селското стопанство в София.

На откриването на форума присъстваха заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева, заместник–министърът на образованието и науката проф. Иван Димов, първи заместник-министър на Министерство на науката и технологиите на Китай  Хуанг Уей, посланикът на Китай в България Н. Пр. Джан Хайджоу, заместник-ректорът на Шанхайския университет „Жао Тонг” проф. Дан Ву, ректори на университети и други.

В приветственото си слово заместник-председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Мая Игнатова заяви, че през годините Селскостопанска Академия има добре изградено сътрудничество с институти и университети в Република Китай.

В рамките на Българо-китайския форум за развитие на селското стопанство, учени от двете организации ще представят свои научни разработки в областта на развитието на селските райони в Китай, туризмът в България, проблеми и перспективи в развитието на винената индустрия в България, производство на етерични ароматни растения в Китай и България. Ще бъдат изложени стратегии за устойчиво развитие на икономиката на селските райони в Китай и България.

 

 

Leave a Comment