Предстоят сухи и топли дни – да се погрижим за пролетниците!

Панамин Агро® спомага намаляването транспарацията на влага от растенията

царевицаСпоред последните прогнози за времето у нас, пролетните месеци ще бъдат сухи и топли. Това важи най-вече за североизточните райони на страната. Хубавото време обаче крие рискове за насажденията и посевите, които в този период имат най-голяма нужда от влага. Ето защо, с оглед на възможното засушаване, земеделски производители и експерти препоръчват използването на продукти, които освен да подхранват и предпазват растенията от различни болести и вредители, да спомагат намаляването транспарацията на влага. Това е особено важно за развитието на пролетниците.

Благодарение на своята патентована австрийска формула от фино стрити вулканични скали и минерали, ПАНАМИН АГРО® запасява растението с естествено свързан въглероден диоксид. Запасът на CO2, от своя страна, освен, че ускорява фотосинтезата, кара растението само да държи устицата си затворени в по-голямата част от денонощието. Резултатът от това е намалена транспарация на влага (толерантност към суша, слани, измръзване), както и удължен период на фотосинтеза (през горещите периоди над 28 С растенията спират да фотосинтезират, за разлика от тези, които имат запас от естествено свързан CO2).

100% естественият произход на ПАНАМИН АГРО® и малкият размер на частиците спомагат максимално ефективното му усвояване през листата. Продуктът е богат на повечето необходими микро и макроелементи за изхранването на растенията.

Официален вносител на продуктите с марка Панамин в България е фирма Панамин Ко.

За повече информация и контакти:

+359 883 20 99 20

office@panamin.bg

www.panamin.bg 

Прочети още: Панамин действа като тор, фунгицид и енергия от природата

Leave a Comment