15 ферми ще предлагат свои продукти по време на животновъдното изложение в Сливен

кашкавал на конци, ХалалицаПродукти от над 15 български ферми ще се предлагат по време на най-голямото Национално изложение по животновъдство, което ще се проведе от 27 до 29 април т.г. в Сливен (на разклона за с. Мечкарево). Посетителите ще могат да закупят млечни и месни продукти, вино и мед.

Животновъдното изложение се организира от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерство на земеделието, храните и горите. Изложението ще бъде официално открито на 28 април от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, генералния секретар на Европейската асоциация по животновъдни науки Андреа Росати, кмета на гр. Сливен г-н Стефан Радев и председателя на Комисията по земеделие и храни г-жа Десислава Танева.

На площ от над 100 дка ще бъдат разположени над 700 от най-добрите животни. Най-многобройни ще са екземплярите, представляващи овцевъдството и козевъдството – 400 от общо 39 породи. Говедовъдството ще бъде представено с над 120 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. 20 биволи от породата „Българска мурра“ ще представят биволовъдството у нас

В събота от 15.00 до 16.00 ч. посетителите ще могат да наблюдават демонстрационната програма на „Български киноложки клуб за българско овчарско куче”, която ще включва дефиле и представяне на клубовете, дефиле на развъдници, спортна програма фризби – фристайл .

Leave a Comment