Оборни вентилатори DeLaval за създаване на добър микроклимат и увеличаване на продуктивността

С наближаването на горещите летни месеци се увеличва риска от топлинен стрес при кравите. Фирма Агритоп съветва фермерите как да оптимизират микро климата в обора

Много важно е да се осигури отлична вентилация в оборите и да се избягва директна слънчева светлина върху зоната за почивка и зоната за хранене. Добре вентилираните обори и предоставянето на хладна и комфортна обстановка в обора е от съществено значение за кравите. Високите нива на влага, амонякът, концентрацията на прах и други налични патогени в невентилираните или слабо вентилирани обори създават лоша среда за животните. Те оказват неблагоприятно влияние върху производството на млякото и качеството му.

Мариел

Вентилаторите на DeLaval са идеалният начин да се достави необходимия въздушен обмен за оптимален климат. Независимо дали оборите са за отглеждане на новородени телета, сухостойни или млечни крави, от съществено значение е СВЕЖИЯТ, ЧИСТ ВЪЗДУХ. За постигане на максималния потенциал на една крава в производството на мляко е необходим ОПТИМАЛЕН ВЪТРЕШЕН КЛИМАТ!

DSCN0251

Поставянето на вентилатори на стратегически места във Вашата ферма е първата стъпка за осигуряване на допълнително охлаждане за кравите, като се приеме, че адекватната естествена вентилация вече съществува и има много прясна вода винаги на разположение. Проучванията* показват, че  въздушен поток със скорост между 2-3 метра в секунда ще ви помогне значително да поддържате ниска температура за кравите.

вентилатор, фермаВентилаторите DeLaval позволяват въздуха около животните да се движи, за да се предотврати топлинния стрес и оптимизира производството на мляко.

DeLaval Dairy Fan DF1250 осигурява оптимална вентилация чрез придвижване на въздуха със скорост до 34 000 м³/ч. Той осигурява най-добрия въздушен поток, когато е инсталиран при минимална височина от 2,7 м и под ъгъл между 10° и 15°.

Притоците на свеж въздух около животните води до намаляване на топлинния стрес. Вентилаторите DeLaval  работят  с много ниски нива на шум.

кравеферма

Те трябва да бъдат избрани да предоставят подходяща температура и вентилация и въз основа на броя на животни. Агритоп може да Ви помогне за експертно планиране на броя и разположението на вентилаторите във фермата Ви.

Повече информация можете да получите от търговската мрежа на фирма Агритоп или на www.agritop.bg.

* Източник: Fan Cooling Dairy Cows by Curt A. Gooch, P.E.

 

Leave a Comment