От утре: Международни дни на полето в Пловдив

Николай Димитров, Международни дни на полетоОт утре, 5 юни, и в продължение на три дни, ще се проведе изложението Международни дни на полето в Пловдив. Това ще е първото му издание в България. Партньор на немските фирми DLG и IFWexpo Heidelberg, които от години организират Международни дни на полето в редица държави, е Аграрният университет, върху чието учебно-опитно поле аграрни компании ще демонстрират продуктите си.

Откриването на изложението ще е в 9 часа в университетската база на изхода на Пловдив при Цариградско шосе. На събитието ще присъства ректорът на АУ проф. д-р Христина Янчева.

Международните дни на полето са организирани върху 150 декара площ, разделена на парцели от по 500 кв. м. Сред участниците са и три института към Селскостопанска академия – Институтът по зеленчукови култури в Пловдив, Институтът по растителни генетични ресурси в Садово и Институтът по розата в Казанлък. Около 50 фирми ще представят продукти за растителна защита, семена, торове, селскостопански машини, предимно пръскачки.

Организаторите очакват изложението да бъде посетено от около 5 хиляди души.

 

 

Leave a Comment