Беър Грилс на 44

Беър Грилс на Мусала Снимката е публикувана от Грилс в Инстаграм

Беър Грилс на Мусала
Снимката е публикувана от Грилс в Инстаграм

Англичанинът Беър Грилс става на 44 години днес, 7 юни. Малцина са хората по света, които не са чували за него. Вече двайсетина години той разказва в книги и показва във видеа как се оцелява в най-дивите и неуютни кътчета на Земята. Самият той признава, че се чувства най-жив, когато е сред природата.

Още от дете баща му сър Майкъл Грилс го нахъсва да преодолява препятствията на природата, като го учи да се катери и да плува. Като тийнейджър бъдещият Оцеляващ се увлича от бойни изкуства, за което получава втори дан черен колан в карате Шотоканима. Грилс завършва Лондонския университет.

Служил е в индийската армия, скитайки из Хималаите и Западна Бенгалия. Бил е командос към специалните части на Великобритания. Когато е на 23 години изкачва Еверест, после пише книга за преживяването. Грилс е вършил какви ли не луди неща като това да обиколи острова на Обединеното кралство с лодка. С благотворителна цел е гребал чисто гол 35 км в лодка по Темза. Едва успява да остане жив, когато с 5-членен екипаж поема през Северния Атлантически океан в твърда надуваема лодка. Прелита с парапланер над най-високия водопад в света Анхел във Венецуела, а също и на 8890 м над Хималаите.

Миналото лято Грилс засне епизод от четвъртия сезон на шоуто си Running Wild (В дивата пустош) в най-високата планина в България – Рила. Докато ни гостуваше, той успя да се срещне с Организацията на българските скаути.

Отново през 2017 г., Беър Грилс Грилс пусна по Дискавъри 4-тия сезон на поредицата си „Островът на 16-те с Беър Грилс“. Идеята му този път бе да провери дали зависимостта от технологиите е направила младите хора безпомощни пред природните капани и дали пък по-възрастните са защитени от несигурността на модерния живот. За целта Беър Грилс оставя две групи от млади и възрастни хора на два тропически острова в Тихия океан.

През април тази година Оцеляващият сподели във видео, че е пострадал от „най-отровната пчела“. От едно ужилване, докато се опитва да вземе меда на диви пчели, Грилс се поду „като слон“. Той споделя във видеото, че се е борил с куп агресивни, човекоядни, смъртоносни крокодили, змии и алигатори, но за първи път е „спипан“ от пчела.

 

Leave a Comment