Лебозол демонстрира как се справят след бури подхранените зърнено-житни

лебозолНа Международните дни на полето фирма Лебозол® България показва как се справят след бурите и пороите, преминали през месец май над Пловдивско, зърнено-житните култури. Общият им външен вид е жизнен, а развитието им не се е забавило. Напротив – отишло е напред. С кои продукти за листно подхранване на немската компания бе постигнат резултата попитахме Николай Желев, агроном-консултант на Лебозол® България  за Бургас, Ямбол и Сливен.

Рапица: През март третирахме рапицата с Лебозол® – Микс за рапица и слънчоглед, който съдържа калций, сяра, бор, манган, мед и молибден. Двукратно подхранихме през април – един път с Аминозол®, и втори път – само с Lebosol®-Бор .

Пшеница: През март извършихме листно подхранване с Lebosol®-КвадроС СК, който съдържа важните микроелементи мед, манган, цинк и сяра. На следващия месец два пъти приложихме нашия най-полулярен продукт Аминозол®. Той е напълно органичен, съдържа аминокиселини и успява да възстанови растенията след климатичните и природни стресове.

Слънчоглед и царевица: На 14 май третирахме слънчогледа с Аминозол®, като го използвахме заедно с хербицида, който е подходящ за Clearfield технологии. В същия ден третирахме и царевицата с Аминозол®.

Грах: За граха решението ни беше листно подхранване в края на март с Lebosol®-Бор. Към средата на април употребихме комбинацията Lebosol®-Бор плюс Аминозол®, които използвахме заедно с фунгицида. На 14 май отново внесохме Аминозол и фунгицид.

Лебозол

Leave a Comment