Румен Порожанов отговаря може ли МЗХГ да финансира агрометеорологията към БАН

veliko-narodno-sabranieДнес земеделският министър Румен Порожанов ще даде отговори на четири въпроса, зададени от депутати за петъчния парламентарен контрол.

Народният представител Румен Георгиев се интересува от възможността Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) да подпомага дейността на агрометеорологичната мрежа на Националния институт по метеорология и хидрология – БАН, чрез осъществяване на целево финансиране на наблюденията и поддръжката на тази мрежа.

Депутатът Светла Бъчварова отправя въпрос за определянето на ставките на площ обработваема земя и сроковете за изплащане на субсидиите към земеделските стопани за кампания 2017 г. Въпросът интересува доста земеделски стопани, които все още очакват подпомагането за миналата година.

Другите два въпроса са свързани със състоянието на горските пътища и мерките за обезвреждане на животински отпадъци в страната.

Парламентарният контрол се излъчва директно по БНТ 2 и националното радио. По програма, министър Порожанов ще отговаря пети след Бойко Борисов, Валери Симеонов, Екатерина Захариева и Бисер Петков. Парламентарният контрол започва в 11 часа.

Leave a Comment