От 18 юни до 20 август групи и организации на производители кандидатстват по мярка 9

Подпомагане могат да заявят и създадените през 2018 г. обединения
Максималната помощ за година е 100 хил. евро

Господин Иванов и съдружникът му Красимир Койчев (отдясно наляво)Стартира приемът на проектни предложения по мярка 9 „Учредяване на групи и организации на производители“ от Програмата за развитие на селските райони за периода (ПРСР) за периода 2014 – 2020 г.

Условията за кандидатстване по процедурата са уредени в насоки, утвърдени от ръководителя на Управляващия орган на ПРСР.

Общият размер на средствата, които могат да бъдат предоставени по процедурата за всички одобрени проектни предложения възлиза на 7 563 679, 22 евро. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ на година за всяка група или организация на производители не може да надвишава левовата равностойност на 100 000 евро. Групи или организации на производители, признати през 2018 г., могат да заявят финансово подпомагане за същата година изчислено на база средната годишна продадена продукция от нейните членове през трите години, предхождащи включването им в групата или организацията за продуктите, за които са получили признаване.

Размерът на финансовото подпомагане за всяка от следващите години се изчислява на база стойността на реализираната на пазара земеделска продукция от групата или организацията на производители, за продуктите, за които е призната. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 17:30 часа на 20.08.2018 г.

Прочети още: Мярка 9 за групи и организации пред старт с 14,8 млн. лв. бюджет

Проектните предложения се подават по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН 2020), на интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/.

Кандидатите могат да задават допълнителни въпроси и да искат разяснения във връзка с Условията за кандидатстване до 3 седмици преди крайния срок за подаване на проектни предложения. Въпросите се задават на електронната поща: rdd@mzh.government.bg.

Leave a Comment