Фермерският фестивал в София празнува първата си годинка

фермерски фестивал, пазарУтре, 4 юли, Фермерският фестивал „От нашата ферма – с любов за вас“ ще празнува първия си рожден ден

Столичани свикваха с фестивала и с удобството и удоволствието да купуват автентични фермерски храни всяка сряда от импровизираната изложба пред Министерството на земеделието, храните и горите. 

Организаторите от фондация „Биоселена“ бяха подкрепени от столичната община, МЗХГ и Българошвейцарската програма за сътрудничество.

Тази сряда дегустациите, които обичайно са по обед, ще започнат в 10:30 часа.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя… Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. 

Leave a Comment