Сграда на основателите на „Винпром Пещера“ в София стана InterContinental Hotels & Resorts

InterContinental Hotels & Resorts Водещата световна верига луксозни хотели InterContinental Hotels & Resorts стъпва на българския пазар. Петзвездният хотел InterContinental Sofia отвори врати в центъра на София на площад „Народно събрание“ 4. Хотелът е собственост на Галакси Инвестмънт Груп, фирма на основателите на „Винпром Пещера“, през Интерхотел Гранд – Хотел София АД и се управлява от InterContinental Мениджмънт България ЕООД. Като част от InterContinental Sofia отвори врати и най-новата кулинарна дестинация в София – Floret Social Lounge and Bar. 

InterContinental Sofia е част от глобалния лидер в хотелиерството InterContinental Hotels Group (IHG), с присъствие в 100 страни с 5367 хотела. 

Сградата на хотел InterContinental Sofia е изцяло реновирана. Изградено е и ново крило, което осигурява 54 допълнителни стаи за настаняване. Така хотелът ще разполага с общо 194 просторни стаи и апартаменти с модерни удобства и луксозни допълнения, които осигуряват на гостите максимален комфорт. 11 от общо 37-те апартамента са с тераси с гледки към сградата на Народното събрание, паметника на Цар Освободител, храм-паметника „Александър Невски“ или Витоша. 

 

 

Leave a Comment