Моника Люински на 45 – неомъжена и още в сянката на президента

Моника ЛюинскиДнес Моника Люински става на 45 г. Момичето, чието име завинаги ще остане свързано с името на президента на САЩ Бил Клинтън, има приятел и доста често пише статии, в които разказва за фаталната си връзка. По тях си личи, че Моника продължава да разсъждава върху връзката си с Клинтън и обстоятелствата, които са станали причина да се случи това, което се е случило.

Люински ту пише, че чувствата между нея и президента са били истински. Ту разсъждава, че от негова страна е имало злоупотреба с власт. Ту се съжалява, че на 21 години, без опит в живота и мисъл за последствията, се е оказала в плен на чувствата си към най-влиятелния мъж на планетата. Никога обаче в изказа на Моника не е имало омраза или злоба към чаровника Бил Клинтън.

Хилъри и Бил КлинтънПрез 1998 г. бе вихърът на скандала за връзката на американския президент със стажантката в Белия дом. Бурята се разрази след като Моника, вече на работа в Пентагона, споделя с приятелката си Линда Трип за отношенията си с бившия работодател. Трип прави запис на признанията на стажантката и ги изпраща на Кенет Стар, който разследва Клинтън за различни афери. На 21 януари 1998 г. „Вашингтон поуст“ пуска новината, която 5 дни по-късно Клинтън напълно отрича. Синята рокля на Моника с петното обаче го разобличава в лъжа, което за един американски президент е по-недопустимо от това да има незаконна връзка. (17 години по-късно музей на еротиката предлага на Люински 1 милион долара, за да откупи роклята с марката GAP.) През цялата година в САЩ се разследва истината, до февруари 1999 г., когато Сенатът отхвърля предложението на импийчмънт с 55 гласа против срещу 45 – за.

Моника беляза и живота на Хилъри, в чиито богат живот и досега стои непокътнат нюанса, че тя е жена, на която изневеряват. Въпреки всичките й качества. Дали ако Бил й бе останал верен, тя нямаше да е днешният президент на САЩ?

Leave a Comment