Колегата телевизионер Любомир Караджов стана първия професор по публични комуникации в изкуството

Любомир КараджовСедемчленно научно жури избра с пълно единодушие журналистът и преподавател по PR, реклама, медии и комуникации Любомир Караджов за професор в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

С категоричното си решение четиримата професори и тримата доценти от Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет, БАН, катедрата по теория на изкуството във Великотърновския университет и АМТИИ избраха Любомир Караджов за първия професор по публични комуникации в изкуството у нас.

Проф. Любомир Караджов е бил дългогодишен телевизионен журналист в БНТ, директор на телевизиите Евроком България и NBT. Той е един от подписалите през 2011 г. меморандума за издигане на кандидатурата на Пловдив за културна столица на Европа през 2019 г.

От 2012 г. преподава на студенти от магистърските специалности „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“ в АМТИИ. През 2014 защитава докторат, а през 2015 г. доцентура по Кризисен PR.

Студенти на проф. Караджов са директори на драматични, оперни и куклени театри от цялата страна, арт мениджъри на национални и международни фестивали, специалисти по PR и реклама в различни институции.

Leave a Comment