Помогнете на 11-годишната Маргарита да остане по-дълго в живота!

Маги

Маги

Зов за помощ отправи чрез медиите Георги Лазаров, служител в Териториалната дирекция на НАП – Пловдив, чрез пресцентъра на агенцията.

Неговата дъщеря Маргарита, на 11 години, е с тежката диагноза хронична бъбречна недостатъчност още от раждането си. От миналата година състоянието на детето рязко се е влошило. Бащата е готов да стане донор на дъщеричката си, още повече, че изследванията показват висока съвместимост. 

Маргарита може да бъде трансплантирана в Турция (у нас не се правят трансплантации на деца), но сметката за тази спасителна операция е 24 хил. евро – сума, която е непосилна за семейството. 

Ето какво написа бащата: 

Скъпи приятели, нашата дъщеря МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА ЛАЗАРОВА /11 год./ се нуждае от ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА БЪБРЕК. От раждането си е с диагноза хронична бъбречна недостатъчност. Следи се редовно от специалисти в СБАЛДБ „Проф.Иван Митев“ гр.София.

През 2017 г. детето получи две луксации на ляво и дясно коляно и трайно изкривяване на дясното ходило в следствие на бъбречното заболяване /висок паратхормон/. От началото на 2018 г. състоянието й се влоши чувствително /преддиализно състояние/. Дозите на лекарствата, които се приемат от раждането, се увеличиха многократно. 

В съответствие със законовите разпоредби, детето е вписано в служебния регистър на Изпълнителна Агенция по трансплантация, касаещ потенциалните реципиенти за трансплантация на бъбрек.

Донор на бъбрек ще стане бащата Георги Лазаров, които има много висок процент на съвместимост според направените изследвания.

Тъй като в България от 2010 г. на деца не се правят такъв вид трансплантации, това трябва да се случи в чужбина.

Към момента имаме оферта от чуждестранна клиника в Р.Турция – ГАЗИОСМАНПАША /гр.Истанбул/, която ще се заеме с трансплантацията. За семейството е непосилна сумата, която е необходима – 24 000 евро / трасплантация ; предболнично лечение преди трансплантацията, а също и след нея за донора и реципиента/. Тази сума не включва транспорт до Турция – поне 4 ходения, хотел , както и допълнителни изследвания , които са извън пакета.

Върнете усмивката на нашето дете!

Благодарим на всички, които ще се отзоват на този апел за помощ!

От родителите Георги и Десислава Лазарови

Дарителски сметки в банка ДСК ЕАД:
Титуляр: Маргарита Георгиева Лазарова
В лева – IBAN: BG02STSA93000025386700 ; BIC: STSABGSF
В USD – IBAN: BG60STSA93000025388857 ; BIC: STSABGSF
В EUR – IBAN: BG59STSA93000025388875 ; BIC: STSABGSF

Leave a Comment