Над 2000 неръждаеми съдове за вино очаква да продаде в сезона ТМ Инокс

неръждаеми съдове за вино на ТМ ИноксВсе по-близо е началото на гроздобера на сортове за производство на вино. Все повече хоби винари се сещат, че е време да оборудват домашната си изба. „Броят на поръчките за неръждаеми съдове за вино расте всеки ден, но очаквам, че пикът ще настъпи в началото на септември“, съобщи пред Агро Пловдив Иван Божанов от пловдивската фирма „ТМ

Иван Божанов

Иван Божанов

Инокс“, който отговаря за продажбите.

Миналата година дружеството е продало над 2000 неръждаеми съдове за ферментация и съхранение на вино, производство на „Томика Метал“ в Пловдив, и повече от 700 гроздомелачки. „Томика Метал“ е единственият български производител на неръждаеми винени съдове.

Изглежда няма как да се промени нагласата на потребителите да закупуват оборудване за майсторенето на вино по-отрано, вместо да го правят в последния момент. „Всяка година към началото на септември поръчките рязко се увеличават и към средата на месеца достигат кулминация“, обобщи Божанов.

гроздомелачки

Гроздомелачките

Неръждаемите съдове за вино с разнообразие от обеми, гроздомелачките – с електродвигатели с различна производителност, с двигател и помпа, ръчни, неръждаеми и други модели, могат да се закупят и он-лайн от виртуалния магазин на ТМ Инокс. Повечето потребители обаче искат да огледат продуктите физически, за да преценят по-добре пространството, което ще заемат и да се допитат до консултант-продавачите за технологията.

„Имаме дистрибутори във всеки областен град – супер и хипермаркети като „Мосю Бриколаж“, „Багира“ и други, които продават около половината от съдовете за вино. Останалите клиенти пазаруват директно от нас“, уточни специалистът по продажби.

Тази година някои от продуктите за направа на вино имат слабо увеличение, което не е повече от 20 лева. Причината е в ежегодното поскъпване на материалите, което досега не се е отразявало в цените.

Засега се запазва като водещ интересът към съдове с обеми 235 и 315 литра. Фирмата има клиенти, които всяка година купуват по един съд, и вече разполагат със сериозен набор от продукти за производство на вино.

За контакт с производителя: Пловдив, ул. „Брезовско шосе“ №176, тел. 032/ 90 10 24, факс 032/90 10 61, e-mail mc@tminox.com, website www.shop.tminox.com

1 Comment

  1. иван димитров каза:

    Здравейте!
    имам закупена от Багира Ст.Загора гроздомелачка – с електродвигател ЕНО 3М
    В описанието пише ,че първо трябва да се измие -с КАКВО и след употреба с КАКВИ препарати , с какво да се смаже веригата – никой не може да ми каже където питахме
    Питам за да не повредим нещо.
    тел.0898456891

Leave a Comment