Парламентът като супа – депутатите ще скачат в други групи и ще правят нови

И ГЕРБ, и „Атака“ решиха, че това е ход за разбиване на групите им
пленарна зала

Местата на ГЕРБ в Парламента вече ще са празни

БСП и ДПС гласуваха свобода на депутатите да напускат своите парламентарни групи и да преминават към други. Също така те ще могат да формират нови такива. Ограниченията, които бяха въведени в миналото 41 Народно събрание паднаха. Това стана въпреки несъгласието на „Атака“. Промените на Правилника за работа на Народното събрание се приеха с 99 гласа „за“ на депутатите от БСП и ДПС и 17 „против“ от „Атака“.

Срещу това постфактум възрази Павел Шопов от „Атака“, който обясни, че депутатите от партията на Волен Сидеров са гласували „против“, защото всъщност се връща политическото номадство

В последните два парламента групата на „Атака“ беше най-засегната от това, а сега в ГЕРБ подозират, че малцина депутати на Сидеров и няколко от БСП могат да направят нова група и така Сидеров ще мине в опозиция, а БСП няма да се срамува, че управлява с „Атака“. В левицата обаче прогнозират, че новата група може да дойде от отцепници от ГЕРБ.

От партията на Волен Сидеров обвиниха за одобряването на текста ГЕРБ, като заявиха, че ако бяха останали в залата и гласували „против“, забраната щеше да остане. В началото на днешното заседание парламентарната група на ГЕРБ напусна Народното събрание със заканата да не се връщат.

Leave a Comment