Владимир Путин се разделя със съпругата си

Владимир и Людмила Путини

Президентската двойка нарече раздялата си „цивилизован развод“

Президентът на Русия Владимир Путин (60 г.) и съпругата му Людмила (55) се разделят. Това обявиха изненадващо тази вечер двамата пред националната телевизия „Россия 24“. Направиха го след като изгледаха балета „Есмералда“ в Кремъл.

„Това беше наше общо решение, с нашия брак е приключено. Ние практически не се виждаме“, каза държавният глава на Русия. Людмила потвърди, че става въпрос за цивилизован развод и взаимно съгласие за раздяла.

Путини са семейство от 30 години и имат две дъщери – Мария (28 г.) и Катерина (27 г.).

Путин обясни решението със своята пълна служебна ангажираност, от една страна, и с нежеланието на Людмила да е публична личност като съпруга на президента. „Людмила Александровна издържа на вахта вече 8 години, дори 9 години“, посочи Путин, а Людмила допълни: „Владимир Владимирович напълно е потопен в работата, децата ни израснаха, живеят собствен живот. Общо взето, така се получи, че всеки има своя живот и аз наистина не обичам публичността.“

Двамата изтъкнаха, че разводът няма да се отрази на отношенията помежду им. „Винаги ще си останем много близки. Благодаря на Владимир Владимирович, че ме подкрепя“, каза Путина.

 

Leave a Comment