Доц. Янко Иванов влезе в Управителния съвет на Центъра за оценка на риска

Янко ИвановНовият заместник-министъра на земеделието, храните и горите доц. д-р Янко Иванов бе одобрен днес от правителството за член на Управителния съвет (УС) на Центъра за оценка на риска по хранителната верига (ЦОРХВ). Той зае мястото на вече бившия зам.- министър д-р Цветан Димитров.

Управителния съвет на Центъра за оценка на риска по хранителната верига се състои от петима членове, директора – проф. д-р Бойко Ликов, заместник-министрите на земеделието, храните и горите доц. д-р Янко Иванов и д-р Лозана Василева и заместник-министрите на здравеопазването д-р Бойко Пенков и Светлана Йорданова.

През 2016 г. Центърът за оценка на риска по хранителната верига беше преструктуриран във второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на земеделието и храните с приемането на Закона за Центъра за оценка на риска по хранителната верига. Центърът извършва научна оценка на риска по проблеми, които пряко или косвено засягат здравето на животните, растителните продукти и безопасността на храните. Той изготвя научни становища до компетентните органи и институции за вземане на решения за управление на рисковете по хранителната верига.

Leave a Comment