Земеделските министри дебатират утре финансовата 2019 г. и новата ОСП

Европейска комисия, БрюкселКомисията по земеделие и развитие на селските райони ще се дебатира по няколко важни теми на 29 и 30 август.

Земеделските министри ще обсъдят общия бюджет на Европейския съюз за финансовата 2019 година и доклада на Еврокомисията по бъдещата Обща селскостопанска политика (ОСП). Очаква се в резултат на това да се приемат измененията в бюджета и пилотните проекти за следващата година.

Ще бъдат проведени и дебати по междинния доклад за многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. с цел да се постигне общо съгласие. Изменения могат да бъдат направени до 31 август 2018 г.

Пластмасовите продукти и отрицателният им отпечатък върху околната среда е друга тема на, която ще се обсъди от земеделската комисия. Министрите ще коментират доклад за намаляване на вредното въздействие на пластмасовите изделия.

На заседанията ще се разгледа също проектът за регламент на Европейския парламент и на Съвета за създаване на „Хоризонт Европа“ – Рамковата програма за научни изследвания и иновации, за определяне на нейните правила за участие и разпространение.

Leave a Comment