Изложението на фермери в Раковски търси партньори до 10 септември

Във връзка с провеждането на второ изложение „„ФЕРМЕР ЕКСПО РАКОВСКИ 2018“, организаторите на събитието търсят партньори.

"Фермер Експо Раковски 2017" Архивна снимка на Агро Пловдив

„Фермер Експо Раковски“ 

Очаква се те да допринесат за професионалното му провеждане. Събитието ще се проведе на 14 октомври 2018 г. в гр. Раковски (локация – пазар за живи животни кв. Секирово).

Това съобщи Рангел Матански, управител на Организацията на млекопроизводителите „Фермерско мляко“ ООД. В организацията на изложението ще участват още Институтът за агростратегии и иновации,

с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите, евродепутат Владимир Уручев, община Раковски и с участието на комисаря по цифрова икономика и общество Мария Габриел .

Целта на изложението е да се визуализира връзката животни-стопани-фермерски храни-потребители.

Акцент на тазгодишното изложение ще бъде създаването на връзка между иновации и животновъдство в България чрез демонстриране на внедрени и работещи иновативни решения от представители на оперативни групи от

Европейското партньорство за иновации за селскостопанска производителност и устойчивост (ЕПИ-АГРИ).

От една страна ще се представят млади животни – говеда, биволи, кози, овце и достиженията при отглеждането на комерсиалните породи, развъждани в България, както и традиционни български породи коне и кучета.

От друга страна ще се акцентира върху фермерските продукти, като се даде възможност на фермери да изложат произведените от тях млечни, месни и пчелни продукти.

Новото през тази година ще бъде провеждането на Фестивал на селската кухня „Вкусовете от вчера“.

На Фестивала населените места от района ще представят кулинарните си традиции и характерни народни носии.

Паралелно с това ще бъде изнесена фолклорна програма от самодейци от област Пловдив и ще бъдат представени различни демонстрации по приготвяне на традиционни местни храни – лютеница, катми, пиде, прясно сирене и кашкавал, сладък суджук и др.

„ФЕРМЕР ЕКСПО РАКОВСКИ 2018” се организира за втора поредна година и целта на организаторите е да се превърне в традиция.

 

Leave a Comment