Празник на плодородието пак ще празнуват в Кюстендил

Празникът на плодородието ще се проведе в Кюстендил на 29 и 30 септември. Мероприятието представя изобилието и плодородието на кюстендилския овощен край.

Събитието се провежда ежегодно от 2008 година и се организира от Община Кюстендил, съвместно с Институт по земеделие – Кюстендил.

празник на плодородието в КюстендилОбщина Кюстендил е инициатор на Младежки пленер „Творческо плодородие” 2018 г.

Пленерът е част от събитията, организирани във връзка с Национален конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа”- Кюстендил.

За поредна година наградените участници в конкурса ще черпят вдъхновение сред градините на кюстендилското плодородие и ще бъдат следовници на Майстора, рисувайки по местата в Кюстендилско,където е творил големият български художник.

Сътворените творби по време на пленера ще се подредят в тематична изложба по време на „Празник на плодородието” – 2018 г., провеждан ежегодно в гр. Кюстендил.

Официалното откриване на пленера е на 10 септември 2018г. от 12:00 часа в къщата-музей „Владимир Димитров – Майстора”, с. Шишковци.

Участниците в пленера ще имат възможност да посетят Художествената галерия и да се запознаят със забележителностите на град Кюстендил.

В продължение на три поредни дни участниците ще творят заедно и ще се запознаят с образци на кюстендилската художествена школа.

Leave a Comment