Шефът на горите Георги Гогов подаде оставка заради разследване

ограда диви свинеДиректорът на Агенцията по горите Георги Гогов подаде оставка заради разследване на Нова тв. Репортер на телевизията разкри злоупотреби при поставянето на оградата по границата с Румъния, за да не се допусне разпространението на Африканска чума по свинете.

Парите за доставката на колове за оградата идват от Агенцията по горите и нейните поделения. Доставчик е фирмата „Ес Ем Джи енд Ко“ –  цех за фурнири в Попово с управител Милчо. След сигнал за злоупотреби с дървесина миналата година въпросният мъж призна пред скритата камера на Нова, че е подставено лице на директора на агенцията Гогов, съпругата му Наташа и сина му Георги. Информация за връзката между директора на Агенцията по горите, оградата от над 50 000 кола и фирмата на Милчо идва от дърводобивни фирми. Според отговора на агенцията цената на един брой кол за оградата е била 3,25 лв., а средната цена за такива колове – 1,40 лв.

Георги Гогов е подал оставка независимо, че извършената проверка от Инспектората на Министерството на земеделието, храните и горите, която е установила, че няма нарушения. Въпреки това сигналите са изпратени и до компетентния орган – КПКОНПИ (Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество).

Leave a Comment