Американски автомобили и мотоциклети от 1926 г. до днес превземат плаца на панаира в Пловдив

стар американски автомобилКултовото „Ride’N’Roll American Heritage in Bulgaria“ събитие се завръща с нови сили, в невиждан досега размер! Тази година домакин отново е град Пловдив със съдействието на Международен Панаир Пловдив. Шоуто за американското наследство в България ще започне от 11 часа на 20 октомври /събота/ с водещ на събитието Ники Станоев.

„Ride’N’Roll“ е най-голямото изложение на марки и модели американски автомобили (олдтаймъри, йънгтаймери и съвременни), мотоциклети от марката „Harley-Davidson”, SUV и OFFROAD машини, с подкрепата на „H.O.G.” (Harley Owners Group® ). Всичко това е гарнирано с типична американска кухня, рок концерт, игри от „ФЕРМАТА“ с Димитър Господинов Guspa за малки и големи с много награди и много други игри и изненади.

Собствениците на американски машини са повече от поканени, но след предварително записване до 15.10.2018г., съобщават организаторите.

„Клубът на собствениците и феновете на американските автомобили в България“ е основан през 2007 г., с идеята да обединява хора, с интереси и любов към американските автомобили и култура. Всяка година от клуба се организират традиционни изложения, като до момента техни домакини са били градовете Благоевград, Боровец, Велинград, Враца, Драгоман, Плевен, Пловдив, Правец и София. Първото издание на „Ride’n’Roll“ се проведе през 2015 г. при изключителен интерес и събра над 150 автомобила на Национален хиподрум Банкя.

Експонатите, които ще бъдат изложени на тазгодишното изложение ще включват едни от най-ранните марки и модели американски автомобили, започвайки с модифицирана версия на Ford T-Model от 1926 г. и достигайки до днешните поколения на легенди като Dodge Challenger, Chevrolet Corvette и Ford Mustang. Класически „Мuscle cars“ като Chevrolet Camaro, офроуд модификации на Jeep Wrangler и Jeep Cherokee, както и други атрактивни марки автомобили, като Cadillac Eldorado, Dodge Coronet, Chevrolet Bel Air, Ford Thunderbird и Ford Grand Torino също са сред бижутата на членовете на клуба.

Leave a Comment