Фермерският празник в Раковски вече започна с над 100 изложбени животни

Сиво говедо  Снимка от "Фермер Експо Раковски 2017"

Сиво говедо
Снимка на Агро Пловдив от „Фермер Експо Раковски 2017“

Въпреки че официалното откриване на второто издание на „Фермер Експо Раковски 2018“ ще е утре, 13 октомври, изложението е отворено още от днес, 12 октомври, за тези фермери, които искат да се насладят на прекрасни животни.

В съботния ден земеделският министър Румен Порожанов, заедно с българския еврокомисар Мария Габриел, евродепутатът Владимир Уручев и организаторите, ще срежат лентата на изложението.

В него участват над 30 броя овце от породите Аваси, Асаф, Лакон и Черноглава плевенска овца, 20 кози – ББМ и Тогенбургска, биволи от порода Българска мура, и над 30 говеда млечно и месодайно направление – черен и червен Холщайн, кафяво говедо, Джарсей, Абърдийн Ангус, Херефорд и Лимузин. Гостите на Експото ще се любуват на няколко породи коне и Българско овчарско куче.

„Посетителите на Фермер Експо Раковски 2018 ще имат възможност да се запознаят със селекционните постижения в развъждането на продуктивните породи животни в България, да опитат фермерски продукти, да участват в конференция, представяща иновации от България и Европа, и да се насладят на фолклор и кулинарни традиции на област Пловдив“, сподели Рангел Матански – управител на Фермерско мляко ООД.

Виж програмата на изложението ТУК

 

Leave a Comment