„Държавен вестник“ фиксира 28 февруари като краен срок за поземления закон

земяПроектозаконът за поземлените отношения официално има нов краен срок за представяне в Министерския съвет. В днешния брой на „Държавен вестник“ /16 октомври 2018 г./ той е  фиксиран да е до 28 февруари 2019 г.  

В публикуваното днес Решение на Народното събрание се припомня, че с Решение от 19 септември 2017 г. във връзка с разискванията по питането на народните представители Светла Бъчварова и Георги Гьоков към министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов относно политиката на Министерството на земеделието, храните и горите за създаване на ред в поземлените отношения са били дадени на министерството 10 месеца за създаване на новия проектозакон за земята. 

От МЗХГ са внесли проектозакона през юли т.г., за да спазят решението на парламента. Преди 6 дни в земеделската комисия към НС проектозаконът бе обсъден. По искане на депутатите документът ще бъда разширен с още две глави – за арендите и за опазване на селскостопанското имущество. На 10 октомври народните представители дадоха нов срок на министерството, за да може да добави новите текстове, и той е до 28 февруари догодина. До тази дата проектозаконът трябва да е минал през обществено обсъждане и да е внесен в Министерския съвет.   

Leave a Comment