50-годишно шотландско уиски The Macallan на търг в София с начален гонг 50 хил. лв.

Уникалната бутилка под номер 123 ще може да бъде видяна от любителите по време на Whiskey Fest Sofia 2018

Уиски Макалан - 50-годишноКолекционерска бутилка The Macallan 50 years old ще бъде продадено на търг в България с начална цена от 50 000 лв. Най-колекционираното уиски в света – The Macallan Highland Single Malt Whisky, със съдействието на Residence Exclusive Club през ноември ще предостави възможност на любителите-колекционери в страната да наддават за 1 от 200 бутилки, бутилирани за цял свят, от този рядък колекционерски сингъл малц, отлежавал пет десетилетия. Всяка една от бутилките е ръчно номерирана, а номер 123 пристига в България. Преди това уникалната за страната бутилка ще може да бъде видяна от всички почитателите по време Whiskey Fest Sofia 2018, което ще се проведе от 26 до 28 октомври с Sofia Event Center.

В рамките на най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа, Coca-Cola HBC – официалният вносител на The Macallan за България, ще изненада любителите на уиски напитките с още няколко уникални предложения от дестилерията – The Macallan 12 Double Cask, The Macallan Edition 4, и The Macallan Classic Cut 2018.

Димитър Петровски дегустира МакаланНовото лице на марката за България, The Macallan 12 Double Cask, разкрива ненадминатата отдаденост към занаята и почитта към дървото, с които марката е известна още от създаването си през 1824 г. Днес, прекрачвайки прага на новата си високотехнологична дестилерия, открита в началото на годината, The Macallan е още една крачка по-близо до съвършеното сингъл малц уиски. Комбинацията между Олоросо шери бъчви от американски и европейски дъб създава отличителния характер на един наистина хармоничен сингъл малц. Естествен кехлибарен цвят, аромати на ванилия, цитруси, тофи и дъбово дърво, както и продължителният, топъл финал на The Macallan 12 Double Cask създават усещане за съвършеното удоволствие.

За най-запалените любители на уискито първите 100 бутилки от лимитираната серия The Macallan Edition 4 ще бъдат продавани по време на феста .

За The Macallan

Създадено през 1824 г., Macallan е най-колекционираното уиски в света и една от най-почитаните и награждавани марки сингъл малц уиски. Репутацията на The Macallan се дължи на изключителното качеството и уникалния характер на продуктите. Изключителният фокус върху високото качество на напитките е запазената марка на The Macallan още от създаването на ѝ от Alexander Reid в североизточна Шотландия. Дестилерията се намира сред имот от 150-хектара, в сърцето на който е Easter Elchies House – имение, построено през 1700 г.

Leave a Comment