На рождения му ден правителството награждава с огърлие актьора Владимир Пенев

Владимир ПеневДнес актьорът Владимир Пенев празнува 60-ия си рожден ден и точно днес на редовното си заседание правителството ще одобри и предложи на президента награждаването му с  орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие.

Владимир Пенев  участва в съставите на Младежкия театър „Николай Бинев“ и Народния театър „Иван Вазов“, а от 2003 г. е в Малък градски театър „Зад канала“. Въпреки дългата си театрална кариера, той става особено и национално популярен с участието си в успешните телевизионни сериали „Под прикритие“ (2011-2016 г.) като комисар Попов и в последния сезон на „Откраднат живот“ като директора на болницата проф. Асен Цонев. Играта му е майсторска и завладяваща.

Почти незапомнено остава участието му като министър на културата в служебното правителство на Марин Райков през 2013 г. За сметка на това обаче гласът му звучи страшно познато за необременения със запомняне на имената на дубльори зрител, тъй като Пенев озвучава доста популярни актьори като Арнолд Шварценегер, Орландо Блум, Джордж Клуни, Вал Килмър, Ричард Гиър и други.

С безспорния си талант актьорът печели наградите Аскеер, Икар, Златна маска и много други.

 

Leave a Comment