АЗПБ се готви за националната среща на земеделците в „Златни пясъци“

семинар на АЗПБСедмата Национална среща на земеделските производители в България ще се проведе на 6 и 7 февруари 2019 г., съобщиха от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ). Мотото на форума е „Националните приоритети в земеделието“.

Форумът отново ще се проведе в хотел „Адмирал“, к.к. „Златни пясъци“ в два конферентни дни – 6 и 7 февруари 2019 г. Събитието ще бъде открито от министър Румен Порожанов и неговия екип.

Организаторите на Седмата среща ще подложат на дискусия най-належащите въпроси, свързани с кадрите в земеделието, стратегията за напояването, новият Закон за поземлените отношения и новостите в секторната нормативна уредба.

Други основни акценти в програмата ще бъдат бъдещето на Общата селскостопанска политика на ЕС след 2020 г., текущо състояние на мерките по ПРСР 2014-2020, опазването на реколтата и управление на риска, актуална информация за директни плащания и Кампания 2019 г., информират организаторите.

Официални участници в двудневния форум ще бъдат високопоставени гости от Европейската комисия (ЕК) и Европейския парламент (ЕП), ръководители и експерти в Министерство на земеделието, храните и горите, парламентарната Комисия по земеделие и храни, Държавен фонд „Земеделие“, неправителствения сектор и народни представители.

 

 

Допълнителна актуална информация за организацията и събитието ще намерите на сайта на АЗПБ – www.azpb.org.

––

Leave a Comment