От утре до неделя: „Дефиле на младото вино“ в Стария Пловдив

Дефиле на младото вино

Архивна снимка на Агро Пловдив

От утре, 23 ноември, до неделя – 25-ти, уличките на Стария град на Пловдив ще се препълнят с любители на божолето. Десетото юбилейно издание на „Дефиле на младото вино“ – 2018 ще събере над 40 винопроизводители от цялата страна и майстори на традиционната местна кухня, съобщават организаторите.

Фестивалът започва от 13 часа от площада пред общината с Дионисиево шествие, водено от ансамбъл „Тракия“ към калдъръмите на архитектурния възрожденски комплекс. В бога на виното ще се превъплати Виктор Бойчев. Официалното откриване ще е в 14 часа на ул. „Съборна“ 2-4, след което ще започнат дегустациите.

На входа на всяка къща, която ще се превърне в дегустационна, ще се предлагат жетони. Цената им е сътветно 2 лева за 4 жетона, 6 лв. за 12 и 8 лв. плюс стъклена чаша за 8 жетона.

В събота от 21 часа вечерта ще има гала вечеря в х-л Лайпциг, на която ще наградят най-добри млади вина.

Къщите, които ще отворят врати за дегустациите, са „Балабановата“, „Георгиади“, ресторант „Филипополис“ и Етнографският музей. В Балабановата къща ше има и дегустации и продажби на пчелен мед, произведен от членове на пловдивското сдружение „Акация 1899“.

Leave a Comment