Над 400 овцевъди и козевъди се събират на годишен форум край морето

овце изложение в СливенГодишна среща орзанизира за членовете си Национална овцевъдна и козевъдна асоциация /НОКА/. Тя ще се проведе на 14 и 145 декември в черноморския курорт Елените, хотел Роял касъл 5*. Очаква се форумът да събере над 400 животновъди от цялата страна, учени и заинтересовани фирми.

Темата на тазгодишната среща е: „Сратегически насоки за развитие на овцевъдството и козевъдството в следващите 10 години“.

На 15 декември 2018 г. , събота, в 10,30 ч. , деловата част на формата ще открие,заместник–министърът на земеделието д-р Лозана Василева.

В срещата ще участват Момчил Неков, член на Европейски парламент, народният представител Имрен Мехмедова от парламентарнара комисия по зеледелие към Народното събрание, Силвия Василева, Директор дирекция „Животновъдство”, МЗХГ, Ирина Лазарова, директор дирекция „Пазарни мерки и организации на производителите”, МЗХГ, Аделина Стоянова, Главен експерт в дирекция „Директни плащания и промоции”, МЗХГ, проф. д-р Васил Николов, Председател на Селскостопанска академия, зооинж. Георги Йорданов, Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, д-р Георги Чобанов, Директор дирекция „Здравеопазване и хуманно отношение към животните и контрол на фуражите”, БАБХ и други експерти и специалисти от бранша.

ПРОГРАМА
15 декември 2018 г.

10,30 -12,30 ч. Първи модул: Насоки за развитие на овцевъдството и козевъдството в 10-годишна рамка
14,00 – 16,30 . Втори модул: Представяне на програмни схеми за развитие на сектора и възможностите за кандидатстване на членове на НОКА

Leave a Comment