Организацията „Фермерско мляко“ отпразнува 6-ти рожден ден

За 6 години дружеството помогна за създаването на други 6 групи/организации

Фермерско мляко - 6 г.

Организация на производители „Фермерско мляко“ ООД навърши 6 години. Създаденото, на 12.12.2012 година, дружество към момента обединява 8 фермера от територията на община Раковски и община Брезово, обл. Пловдив. За празника пристигнаха Господин Иванов – член на Управителния съвет на НСГБ,  Дарина Шишкова – заместник – председател на Обединени български животновъди, Пенко Налбантов – председател на Асоциацията на млекопроизводителите „Тракия Милк“, Георги Лесов – председател на Общински съвет – гр. Раковски, управители на групи/организации на производители, фермери и приятели.

По традиция, както на всеки рожден ден, управителят на „Фермерско мляко“  Рангел Матански направи равносметка за по-важните събития от изминалата година: „Фермерско мляко“ се превърна в образец и модел за подражание в сдружаването. Ние не само подпомагаме колегите, но ги мотивираме да се обединяват. С голяма радост споделям, че в годините подпомогнахме създаването на следните групи/организации на производители в сектор мляко: Карнобатско мляко, Средец милк, Дружина млечна, Ривър милк, Войводи-2018 и Хайдушко мляко. Вярваме, че това е правилният път не само за  оцеляване на сектора, но и за неговото развитие. Знаменателен е фактът, че тъкмо на нашата шеста годишнина отчитаме създадени с наша помощ и признати от МЗХГ 6 сдружения.“

„Фермерско мляко“ е и единствената организация на производители в страната, по чиято инициатива и организация се създаде животновъдното изложение „Фермер Експо Раковски“. Неговото второ издание бе през октомври тази година.

Leave a Comment