Папа Франциск идва в София и Раковски в началото на май 2019

Папа ФранцискВъв връзка с апостолическо пътуване на Негово Светейшество Папа Франциск през 2019 г., Светият престол официално съобщи:

„Приемайки поканата на съответните най-висши власти на Републиките и на Католическата църква, Негово Светейшество Папа Франциск ще осъществи апостолическо пътуване в България от 5 до 7 май 2019 г., където ще посети градовете София и Раковски, и в Бивша Югославска Република Македония на 7 май 2019 г., където ще посети град Скопие. Програмата на пътуването ще бъде оповестена своевременно“.

лого на апостолическото пътуванеТова ще е първото посещение на страната ни от сегашния глава на Римокатолическата църква. В по-новата ни история преди Папа Франциск България бе избрана и от Папа Йоан-Павел II в края на май 2003 г. Визитата бе и неговото признание, че не вярва зад покушението срещу него през 1981 г. да стои българина Сергей Антонов. Преди 15 г. папата бе в София, Рилския манастир и в Пловдив, откъдето отпътува. Догодина Папа Франциск ще бъде в Раковски, тъй като в този град живеят най-много българи, изповядващи католицизма.

Официалното съобщение на Пресслужбата на Светия Престол може да се прочете на интернет страницата на Ватикана: https://press.vatican.va/

Leave a Comment