Фермерският фестивал в София ще разлее греяно био вино

Задава се специалното Коледно издание на Фермерския фестивал, който ще се проведе в сряда пред сградата на земеделското министерство.

Снимка на Биоселена

Снимка на Биоселена

Организаторите обещават да почерпят с швейцарски раклет /вид сирене – б.р./ и българско греяно био вино, подготвено по швейцарска рецепта. Производител на сиренето е Симеон Боршуков, а на био виното Албена Симеонова. От фермерския фестивал съветват потребителите, които искат да опитат тази комбинация, да бъдат на място между 11 и 14:зо часа.

В традиционното време за демонстрации от 12 часа Пчелни продукти ДАР ще покажат как се правят коледни играчки от пчелен восък. На Коледния фермерски фестивал ще се продават и живи елхи. Съветът на фермерите към гостите на събитието е да изберат подаръци за близките – мед, сладка, билки. И страхотни ръчно рисувани картички.

Традиционно на фермерския фестивал ще бъдат предложени сирена, кашкавали, печена тиква, орехи и лешници, няколко вида занаятчийски хляб с квас, домашни яйца, сладка, разядки, сушени плодове (за ошава на Бъдни вечер!), био гъби шийтаке (отгледани на дъбови трупи), чай, мед, сокове.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа. Той се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

 

Leave a Comment